Broskvoně
Broskve obsahují velmi vysoký obsah karotenů a činí z broskví (a meruněk) výborný lék na choroby kůže, sliznic a očí zaviněných nedostatkem vitamínu A. Syrové, dobře umyté broskve se mají jíst se slupkou, protože tak mají nejvíce vitamínu A (karotenu). Připravují se z nich džemy, marmelády, kompoty. Samotný plod obsahuje až 88 % vody, 9 % cukrů a je bohatým zdrojem celé řady minerálů a vitamínů jako např. draslíku, vápníku, sodíku, železa, zinku či hořčíku a niacinu, které pozitivně působí na duševní pohodu člověka. Z vitamínů pak například provitamin A, vitamin C a vitamin B3.
Nabízíme pouze kontejnerované ovocné stromy, tudíž můžete sázet mimo zimních měsíců po celý rok.
Více informací k výběru, výsadbě a péči ovocných stromů naleznete zde:
Řadit podle
Showing all 7 results